Προβιοτικά – Τα φιλικά για τον οργανισμό μας μικρόβια

Posted by

Τα προβιοτικά είναι τα φυσικά φιλικά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερό μας και βοηθούν την πέψη, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και τα επίπεδα ενέργειας.
Αυτοί οι ζωντανοί μικροοργανισμοί μπορούν και επιβιώνουν κατά το πέρασμά τους μέσα από τη γαστρεντερική οδό και αποφέρουν οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα προβιοτικά βακτήρια βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος επιστημονικών μελετών εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού πιθανών ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία του ανθρώπου.
Στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα υπάρχει ένας τεράστιος πληθυσμός βακτηριδίων, που συνιστούν την λεγόμενη μικροβιακή χλωρίδα. Αυτή ακριβώς η χλωρίδα παίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της πέψης και χωρίς αυτή, η διαβίωση ενός οργανισμού θα ήταν από δύσκολη έως αδύνατη.
Για να προάγουμε λοιπόν την υγεία του οργανισμού μας, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα ευεργετικά βακτήρια της μικροβιακής χλωρίδας ενεργά και σε υψηλές συγκεντρώσεις. 
Όσο τους παρέχουμε σωστή διατροφή (και συνήθως αυτό που είναι για εμάς σωστή διατροφή είναι και για αυτά), και τα διατηρούμε σε καλή υγεία, αυτά με τη σειρά τους συμβάλλουν στη διατήρηση της δικής μας καλής υγείας. 

Η προμήθεια και συμπλήρωση προβιοτικών στο ανθρώπινο σώμα είναι απαραίτητη διότι το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος είναι κρυμμένο στο πεπτικό σύστημα. Υπάρχουν πάνω από ένα τρισεκατομμύριο βακτήρια σε έναν ανθρώπινο οργανισμό, όπου κατά μέσο όρο 1 – 1,5 kg στα ανθρώπινα έντερα. Η ποσότητα των βακτηριακών κυττάρων στα έντερα μας είναι 10 φορές υψηλότερη από τον αριθμό των κυττάρων που σχηματίζουν ένα ανθρώπινο σώμα. Αυτό το αποκαλούμενο μικροβίωμα διαχειρίζεται και ελέγχει τη ζωή μας πολύ περισσότερο από ό, τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε. Ελέγχει θεμελιωδώς την ανοσία, την παχυσαρκία και την ψυχική μας κατάσταση ενώ σχετίζεται επίσης με πολλές ασθένειες.
Εδώ λοιπόν έρχονται να παίξουν τον δικό τους ρόλο τα προβιοτικά. Ο όρος προβιοτικά, αναφέρεται σε φιλικούς προς το έντερο μικροοργανισμούς που προμηθευόμαστε μέσω της διατροφής. Χαρακτηριστικοί αντιπρόσωποι είναι οι γαλακτοβάκιλλοι, τα bifido-βακτηριοειδή, οι εντερόκοκκοι και οι στρεπτόκοκκοι και βρίσκονται στο γιαούρτι και σε άλλα γαλακτοκομικά που υφίστανται ζύμωση.
Η υγεία των εντέρων μας εξαρτάται από την καλή ισορροπία των φιλικών και των κακών βακτηρίων.

Παρόλα αυτά, η ισορροπία αυτή είναι ευαίσθητη και μπορεί εύκολα να διαταραχθεί από παράγοντες όπως:
– Άγχος, στρες, ακανόνιστα γεύματα Φαρμακευτική αγωγή (π.χ. αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά χάπια) 
– Ταξίδια στο εξωτερικό 
– Συντηρητικά και ποσότητες ζάχαρης στη διατροφή μας 
– Παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες 
– Γήρανση κακή διατροφή και ειδικότερα όταν αυτή βασίζεται σε λιπαρές τροφές, αλκοόλ και πολύ λίγες φυτικές ίνες τροφικές δηλητηριάσεις από βακτηρίδια όπως Σαλμονέλα που προκαλεί γαστρεντερίτιδα,

Έρευνες και κλινικές μελέτες δείχνουν ότι:
Η λήψη προβιοτικών είναι ένας φυσικός τρόπος να έχουμε έναν υγιή τρόπο ζωής
Υπάρχουν διάφορα είδη φιλικών βακτηρίων που έχουν διαφορετικές ιδιότητες, δράσεις και οφέλη.

Καταναλώνοντας συχνά προβιοτικά (δηλ προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά βακτήρια) μπορεί να έχουμε μια σειρά από ευεργετικές δράσεις όπως:

την συμπλήρωση της εντερικής μικροχλωρίδας στον οργανισμό, π.χ. μετά από αγωγή με αντιβιοτικά.
• τον έλεγχο βάρους.
• την υποστήριξη για τη σωστή λειτουργία της θεραπείας του πεπτικού συστήματος και των εντερικών φλεγμονών.
• την υποστήριξη της θεραπείας των δερματικών παθήσεων, ατοπική δερματίτιδα.
• την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
• την θετική επίδραση του στις αλλεργίες και τις αυτοάνοσες ασθένειες.
• την θετική επίδραση του στο διαβήτη.
• την υποστήριξη στις ψυχικές λειτουργίες, την διάθεση, τη μνήμη και την κατάθλιψη.
• την θετική επίδραση στο αγγειακό σύστημα και στην καρδιαγγειακή νόσο.
• την προστασία του ήπατος και αποτοξίνωση του οργανισμού.
• την πρόληψη των ογκολογικών ασθενειών.

Τι είναι συνβιοτικά;
Συνβιοτικά ονομάζονται τα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχουν προβιοτικά και πρεβιοτικά, το αποτέλεσμα των οποίων βασίζεται στη συνέργεια, δηλαδή στη συνεργασία των συστατικών, όπου το αποτέλεσμα είναι πολλαπλά μεγαλύτερο από το άθροισμα της επίδρασης των μεμονωμένων συστατικών.

Το ESSYNBIO Microbiome Caps περιέχει ένα σύμπλεγμα 16 προβιοτικών στελεχών σε συνολική ποσότητα 35 δισεκατομμυρίων προβιοτικών βακτηρίων και σε κατάλληλη δοσολογία με πρεβιοτικά και βιταμίνη C. Οι προβιοτικές διαλυτές ίνες FOS και GOS προάγουν την ανάπτυξη της φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας με θετικό αντίκτυπο στην πέψη. Το PROBIFIX είναι ένα ειδικό συγκολλητικό στοιχείο σε βακτηριακές καλλιέργειες που εξασφαλίζει την προσκόλληση στο εντερικό επιθήλιο, αυξάνει έτσι πολλές φορές την επίδραση των συνβιοτικών. Η κάψουλα είναι ανθεκτική στα γαστρικά οξέα. Η βιταμίνη C συμβάλλει σε φυσιολογικό ενεργειακό μεταβολισμό και τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι δραστικές ουσίες λαμβάνονται αποκλειστικά από φυσικές πηγές χωρίς τη χρήση χημικά παρασκευασμένων πρώτων υλών. Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται μόνο πρώτες ύλες της υψηλότερης δυνατής ποιότητας. Δεν περιέχει ζάχαρη, γλουτένη ή λακτόζη.

ESSYNBIO Microbiome Caps – συμπλήρωμα διατροφής
Βάρος: 16 g (30 κάψουλες)

Συστατικά: σύμπλεγμα 16 προβιοτικών στελεχών συνολικής ποσότητας 35 δισεκατομμυρίων (Lactobacillus acidophilus LA14, Lactobacillus acidophilus NT, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus hard biofilm, Lactobacillus reuterii, Lactobacillus sporognes, Bifidobacterium bifidum, , Bifidobacterium lactis HN019, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis Bi07), φρουκτοολιγοσακχαρίτες, γαλακτοολιγοσακχαρίτες, βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ 40 mg, 50% DRHP), άλατα λιπαρών οξέων, διοξείδιο πυριτίου, κέλυφος κάψουλας (υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη), χρωστική (διοξείδιο του τιτανίου).

Αν θέλεις προϊόντα Προβιοτικών, κάνε κλικ εδώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *