Το Παρελθόν, ο μεγαλύτερος δάσκαλος.

Posted by

Κάθε φορά που περνάς κολλημένος στο παρελθόν, κλέβεις σημαντικό χρόνο από το μέλλον σου.
Κάθε φορά που στέκεσαι και παραπονιέσαι για τα προβλήματα σου, αφαιρείς από τον χρόνο που έχεις για να βρεις λύση σε αυτά.
Κάθε φορά που σκέφτεσαι τα πράγματα που δεν θα ήθελες να σου συμβούν, δεν επιτρέπεις να έρθουν όλα αυτά που πραγματικά θα ήθελες να έρθουν.
Το παρελθόν μας έχει εμπλουτίσει με μαθήματα για να ανέβουμε σε ένα άλλο επίπεδο επίγνωσης και σοφίας. Και με δεδομένη την αλήθεια πως ότι σκέφτεσαι αυτό και θα σου συμβεί, είναι λάθος να στεναχωριέσαι για λάθη ή γεγονότα του παρελθόντος. Εκτός και αν θέλεις να σου ξανασυμβούν .

Όσο πιο μεγάλες οι δυσκολίες, τόσο μεγαλύτερες και οι ευκαιρίες που ανοίγονται. Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι μέσα στην δυστυχία πάντα υπάρχουν κρυμμένες , μεγαλύτερες ευκαιρίες για σημαντική Αλλαγή.

Σκέφτηκες ποτέ ότι τα προβλήματα που έχεις αντιμετωπίσει, ίσως να σε προετοίμασαν και σε έχουν εφοδιάσει για να πετύχεις κάτι πολύ πιο σημαντικό και μεγαλύτερο?
Όλοι οι άνθρωποι έχουν περάσει δυσκολίες και αντιξοότητες στη ζωή τους. Η διαφορά είναι ότι οι ευτυχισμένοι σκέφτονται θετικά και χρησιμοποιούν τις αναμνήσεις τους σαν οδηγό για να εμπλουτίσουν την ζωή τους. Όσοι τολμούν και παίρνουν περισσότερα ρίσκα, είναι φυσικό να έχουν και περισσότερες αποτυχίες και να βιώνουν δύσκολες στιγμές. Προτιμότερο όμως δεν νομίζεις ότι είναι να έχεις το θάρρος να δοκιμάσεις κάτι και να αποτύχεις από το να μην τολμήσεις τίποτα?

Είχε πει ο Ηρόδοτος ότι είναι καλύτερο το να τολμάς και να διακινδυνεύεις να υποστείς τα μισά από τα δεινά που προβλέπεις, παρά να είσαι σε δειλία και απραξία με το φόβο για όσα θα μπορούσαν να σου συμβούν.

Και όπως είπε και ο Booker Washington, η επιτυχία δεν μετριέται τόσο από την θέση που κατέχει κάποιος στην ζωή του όσο από τα εμπόδια που κατόρθωσε να ξεπεράσει κατά την προσπάθειά του να πετύχει.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *