Για να έχετε μια σταθερή και διαρκή ανάπτυξη της M.L.M. επιχείρησης, θα πρέπει να ΚΤΙΣΕΤΕ την εικόνα του επαγγελματία. Το δικτυακό μάρκετινγκ, βλέπετε, γίνεται με επαγγελματικό ή με ερασιτεχνικό τρόπο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν κάνετε την επιχείρηση με μερική ή ολική απασχόληση. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία σας, με τον τρόπο που σκέφτεστε για την επιχείρηση σας, με τον τρόπο που παρουσιάζετε την επιχείρηση σας, με τον τρόπο που .. δραστηριοποιήστε στην επιχείρηση σας.
Να 7 πράγματα που ξεχωρίζουν τους επαγγελματίες από τους ερασιτέχνες.
1.Οι επαγγελματίες έχουν ένα δυνατό ΓΙΑΤΙ, ένα σαφή ΛΟΓΟ για τον οποίο κάνουν αυτή την επιχείρηση. Άλλοι για πρόσθετο εισόδημα, άλλοι για να ξεπληρώσουν πιστωτικές κάρτες και δάνεια, άλλοι για πλήρη οικονομική ελευθερία, κλπ.
2.Οι επαγγελματίες έχουν ΛΟΓΟ για να κάνουν την επιχείρηση. Αντίθετα οι ερασιτέχνες το κάνουν ως χόμπι. Όπως ασχολούνται με τον κινηματογράφο, ασχολούνται και με το δικτυακό μάρκετινγκ. Οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται ότι έχουν μια επιχείρηση: Και μια επιχείρηση έχει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας. Τώρα αυτές μπορεί 5-10-15 την εβδομάδα για τον καθένα. Όμως είναι σταθερές και συγκεκριμένες, όσες και να είναι. Όμως δεσμεύονται να λειτουργούν αυτές τις ώρες την επιχείρηση τους. Και κάθε εβδομάδα αφιερώνουν στην επιχείρηση τους αυτές τις ώρες. Οι ερασιτέχνες από την άλλη δεν αναλαμβάνουν καμία χρονική δέσμευση απέναντι στην επιχείρηση τους. Βάζουν λίγο χρόνο, αλλά χωρίς σκέψη για την κατανομή και χωρίς συνέχεια.
3.Οι επαγγελματίες γνωστοποιούν την ύπαρξη της επιχείρησης τους και αναζητούν συνεργάτες και πελάτες: Πώς είναι δυνατόν άλλωστε κάποιος να ενδιαφερθεί για την επιχειρηματική ευκαιρία που έχετε ‘η τα προϊόντα που διαθέτετε, αν δεν το γνωρίζει; Είναι σαν να ανοίγατε ένα παραδοσιακό κατάστημα, δεν βάζατε ταμπέλα, δεν είχατε βιτρίνα, δεν κάνατε διαφήμιση, ούτε εγκαίνια και παρόλα αυτά να περιμένατε να έρθουν πελάτες και συνεργάτες σε αυτό. Οι επαγγελματίες διαρκώς γνωστοποιούν την επιχείρηση τους και αναζητούν πελάτες και συνεργάτες. Από την άλλη οι ερασιτέχνες δεν κάνουν οργανωμένα τίποτα από τα παραπάνω. Απλά περιμένουν “να τους δοθεί η ευκαιρία” για να μιλήσουν σε κάποιον.
4.Οι επαγγελματίες είναι οι καλύτεροι πελάτες της επιχείρησης τους: Πρώτα αυτοί αγοράζουν και χρησιμοποιούν όλα τα προϊόντα που έχει η επιχείρηση τους. Δεν δίνουν ούτε μισό ευρώ αλλού, αν τέτοιο προϊόν έχει και η επιχείρηση τους. Οι ερασιτέχνες, αντίθετα, δεν χρησιμοποιούν τα προϊόντα της επιχείρησης τους, ή το κάνουν περιστασιακά.
5.Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι έχουν έναν ετήσιο στόχο για την επιχείρηση τους: Ξέρουν τι τζίρο πρέπει να κάνουν, ξέρουν τι θέλουν να κερδίζουν από αυτή σε ένα χρόνο και φυσικά έχουν ένα πρόγραμμα για το πως θα τα επιτύχουν. Οι ερασιτέχνες από την άλλη δεν έχουν ούτε στόχο, ούτε πρόγραμμα.
6.Οι επαγγελματίες έχουν ένα δοκιμασμένο σύστημα εργασίας που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία των στόχων τους. Ένα σύστημα που ταιριάζει στους στόχους τους αλλά και στα ταλέντα τους. Και δεν το αλλάζουν διαρκώς. Οι ερασιτέχνες από τη ν άλλη ή δεν έχουν σύστημα ή δανείζονται συστήματα άλλων που δεν τους ταιριάζουν.
7.Οι επαγγελματίες αφιερώνουν χρόνο στην προσωπική τους βελτίωση και στη διαρκή τους εκπαίδευση στο δικτυακό μάρκετινγκ: Έχουν έναν προσωπικό μέντορα, έναν οδηγό και γίνονται με την βοήθεια του μέντορες των συνεργατών τους και τους μαθαίνουν πως και αυτοί να γίνουν μέντορες των δικών τους συνεργατών. Διαβάζουν τουλάχιστον ένα θετικό βιβλίο τον μήνα, παρακολουθούν σεμινάρια. Αντιλαμβάνονται και εφαρμόζουν την αρχή “Οι επιχειρήσεις μας θα βελτιώνονται ΟΣΟ και ΟΠΩΣ εμείς βελτιωνόμαστε”
Εσείς λοιπόν τι επιλέγετε να είστε .Επαγγελματίες ή ερασιτέχνες;
Αν θέλετε πραγματικά να επιτύχετε τότε πρέπει να αλλάξετε κάποια πράγματα…