12 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ MLM ( ΔΙΚΤΥΑΚΟ MARKETING)

Posted by
Εάν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το Marketing Δικτύου θα είναι καλά να λάβετε υπ’ όψιν κάποια βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να έχετε Γρηγορότερη και πιο Σταθερή Ανάπτυξη.
Ακολουθούν συνοπτικά 12 Συμβουλές.
1)Ενημερωθείτε για την πραγματικότητα των εταιριών MLM
Για να παραμείνετε ασφαλείς από εταιρίες πυραμίδων και απάτες MLM, οπλιστείτε με γνώση. Μάθετε για τη βιομηχανία άμεσων πωλήσεων στο σύνολό της, ερευνήστε προσεκτικά τις εταιρείες MLM και αποφασίστε αν η εταιρία με την οποία συνεργάζεστε σας ικανοποιεί. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ μπορείτε να γίνετε πλούσιοι στο MLM, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι λιγότεροι από ένας στους 100 που ασχολούνται με το MLM φτάνουν πραγματικά στην επιτυχία ή κερδίζουν πολλά χρήματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος της επιχείρησης MLM. Οι περισσότεροι αθλητές δεν φτάνουν ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό δεν είναι λάθος του αθλητισμού ή των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε σπουδαίο κατόρθωμα απαιτεί γνώση και δράση.
2) Βρείτε μια εταιρεία με ένα προϊόν που αγαπάτε
Πάρα πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται στη πρόταση για πιθανό μεγάλο εισόδημα από το MLM και δεν δίνουν αρκετή προσοχή σε αυτό που σας ζητά η εταιρεία να προωθήσετε. Δεν μπορείτε να προωθήσετε κάτι ή να μοιραστείτε την επιχείρησή σας εάν δεν είστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτό που εκπροσωπείτε. Κάντε έρευνα και συνεργαστείτε με μια εταιρεία που διαθέτει ένα προϊόν ή υπηρεσία με τα οποία μπορείτε να ενθουσιαστείτε. Μην ξεχάσετε να εξετάσετε και να κατανοήσετε το πλάνο αμοιβών της εταιρείας πριν εγγραφείτε και βεβαιωθείτε ότι είναι ευνοϊκό για εσάς.
3) Να είστε γνήσιοι και ηθικοί
Ένας λόγος για τον οποίο η άμεση πώληση έχει αποκτήσει ένα κακό όνομα είναι ότι πολλοί εκπρόσωποι χρησιμοποιούν τεχνικές προώθησης και μερικές φορές εξαπατούν για να προσελκύσουν νέους συνεργάτες. Αυτό οδηγεί πολλούς να πιστεύουν ότι οι ίδιες οι εταιρείες MLM ενθαρρύνουν αυτήν τη συμπεριφορά, όμως στην πραγματικότητα, δεν το κάνουν.
Οι νόμιμες εταιρείες MLM θέλουν να είστε ειλικρινείς στις συναλλαγές σας με πελάτες και πιθανούς συνεργάτες. Εάν αγαπάτε το προϊόν ή την υπηρεσία σας, ο ενθουσιασμός σας είναι αρκετός για να το προωθήσετε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είστε υπερεκτιμημένοι ή κάνετε υπερβολικούς ή ψευδείς ισχυρισμούς.
Η καλή επιχειρηματική συμπεριφορά θα διασφαλίσει ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες σας δεν θα αισθάνονται παραπλανημένοι και, ως εκ τούτου, θα παραμείνουν μαζί σας.
4) Μην πιέζετε τους φίλους και την οικογένειά σας
Τίποτα δεν θα ενοχλήσει την οικογένειά σας και θα σας κοστίσει και τους φίλους σας, περισσότερο από να τους ενοχλείτε συνεχώς για την επιχείρησή σας. Δεν είναι λάθος να τους ενημερώσετε για το τι κάνετε και να δείτε αν δείξουν ενδιαφέρον, αλλά αν η απάντηση είναι “όχι”, αφήστε τους. Πολλές εταιρείες προτείνουν να δημιουργήσετε μια λίστα με 100 άτομα που γνωρίζετε, και ενώ αυτό δεν είναι λάθος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι πιο πετυχημένοι συνεργάτες στο MLM έχουν πολύ λιγότερα άτομα στην λίστα τους από τα 100 άτομα που προτείνεται να έχουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φίλοι και η οικογένειά σας έρχονται στην επιχείρηση αφού δουν τις δικές σας επιτυχίες. Η επιτυχία στο MLM, όπως και σε κάθε άλλη επιχείρηση, έρχεται από τον τρόπο με τον οποίο εστιάζετε στους ανθρώπους που θέλουν αυτό που έχετε να προσφέρετε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσετε που στοχεύετε με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, καθώς και την επιχειρηματική ευκαιρία.
5) Προσδιορίστε το κοινό που στοχεύετε
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι νέοι συνεργάτες είναι να βλέπουν όλους (συμπεριλαμβανομένων των φίλων και της οικογένειας) ως δυνητικό πελάτη ή συνεργάτη. Αυτός είναι ένας τομέας όπου ο κλάδος του Δικτυακού Marketing το κάνει λάθος. Όπως σε κάθε άλλη επιχείρηση, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα εάν προσδιορίσετε την αγορά-στόχο σας και εστιάσετε τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ.
Κάποιος που δεν νοιάζεται για βιταμίνες ή υγεία και ευεξία δεν είναι το άτομο για να σας απασχολήσει για την επιχείρησή σας.
6) Mοιραστείτε το προϊόν ή το Επιχειρηματικό σχέδιο καθημερινά.
Πολλοί συνεργάτες – σπόνσορες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε νέους συνεργάτες. Ωστόσο, το εισόδημά σας, στο νόμιμο MLM, προέρχεται από τις πωλήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών (είτε μέσω εσάς είτε των συνεργατών σας). Επιπλέον, οι πελάτες που αγαπούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μπορούν ευκολότερα να μετατραπούν σε νέους και δυναμικούς συνεργάτες.
Όπως και σε κάθε άλλη επιχείρηση (είτε online είτε με προσωπική επαφή), η ενημέρωση για το προϊόν ή την υπηρεσίας σας μπορεί να ωφελήσει την αγορά-στόχο σας και είναι το κλειδί για τη δημιουργία νέων πελατών και συνεργατών. Ορισμένες ιδέες περιλαμβάνουν την παρουσίαση δειγμάτων των προϊόντων, την πρόσκληση για ένα πάρτι προϊόντων ή την έναρξη ενός ιστότοπου ή ενός λογαριασμού κοινωνικών μέσων. Επίσης την προσωπική παρουσίαση είτε απευθείας, είτε μέσω κάποιας πλατφόρμας online (zoom).
7) Μην είστε σπόνσορας – να είστε εκπαιδευτής και οδηγός
Ένα από τα πλεονεκτήματα του MLM είναι η δυνατότητα δημιουργίας νέων συνεργατών και κέρδους επί των πωλήσεων που πραγματοποιούν στην δική τους επιχείρησή. Ενώ ορισμένοι το βλέπουν ως “χρήση” άλλων ανθρώπων, η πραγματικότητα είναι ότι ανταμείβεστε επειδή βοηθάτε άλλους να πετύχουν . Αλλά για να πετύχουν, πρέπει να δείτε το ρόλο σας όχι σαν εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων συνεργατών, αλλά ως ηγέτης και εκπαιδευτής. Το επίκεντρο λοιπόν είναι η επιτυχία όσων βοηθάτε και συνεργάζεστε στην επιχείρηση και όχι σε εσάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να τους εκπαιδεύσετε, να απαντήσετε σε ερωτήσεις, να γιορτάσετε τις επιτυχίες τους και να είστε υποστήριξη όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.
8) Ορίστε έναν στόχο για ενημερώσεις ή παρουσιάσεις.
Το MLM είναι μία επιχείρηση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ενώ σε πολλούς ανθρώπους δεν τους αρέσει αυτή η πλευρά, ειδικά στην ψηφιακή εποχή, η πραγματικότητα είναι ότι πολύ σημαντική είναι η προσωπική επαφή που πουλάει τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις και διατηρεί πελάτες και συνεργάτες. Με βάση το Πλάνο Αμοιβών και τους στόχους σας, καθορίστε σε πόσα άτομα χρειάζεται να δείξετε τα προϊόντα ή την επιχείρησή σας για να επιτύχετε τους στόχους σας στο χρόνο που θέλετε. Κάτι τέτοιο θα διασφαλίσει ότι θα αναπτύξετε την επιχείρησή σας και όχι απλώς να τη διατηρήσετε.
9) Να είστε καλός ακροατής και να εστιάζετε στην λύση.
Πολλές εταιρείες παρέχουν συμβουλές για να σας βοηθήσουν να προωθήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία. Αν και αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε για το προϊόν σας και να αντιμετωπίσετε αντιρρήσεις, οι πωλήσεις έχουν να κάνουν πιο πολύ με τη λύση σε αυτό που χρειάζεται ένας πελάτης ή συνεργάτης. Επιλέγοντας πρώτα την επαφή σας και, στη συνέχεια, ακούγοντας τις ανάγκες τους, μπορείτε να προσαρμόσετε το βήμα σας, έτσι ώστε να είστε η λύση στο πρόβλημά τους ή σε αυτό που πραγματικά θέλουν.
10) Μάθετε που να εστιάζετε
Οι συνεργάτες στο Δικτυακό Marketing ακολουθούν συχνά τον κανόνα των τριών μέτρων (όσοι είναι σε απόσταση 3 μέτρων από εσάς είναι υποψήφιοι) και άλλες παραδοσιακές τακτικές μάρκετινγκ. Αλλά η δημιουργία δικτύου και οι άμεσες πωλήσεις είναι όπως κάθε άλλη επιχείρηση. Μπορούν και πρέπει να διατίθενται στην αγορά με διάφορους τρόπους που λαμβάνουν υπόψη την αγορά-στόχο σας, τι χρειάζεται, πώς μπορείτε να τη βοηθήσετε και πού μπορεί να βρεθεί. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία εργαλείων μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένου ενός ιστότοπου, email, social media ή ένα Αυτοματοποιημένο Σύστημα (Successmindset) για να αυξήσετε τις πωλήσεις προϊόντων και το ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.
11) Ξεχωρίστε από άλλους συνεργάτες και εταιρίες.
Μία από τις προκλήσεις της ανάπτυξης Δικτύου είναι να πείσετε τους υποψήφιους να αγοράσουν από εσάς ή να συνεργαστούν μαζί σας με τους άλλους που ζουν στη γειτονιά ή γνωρίζουν στο διαδίκτυο. Έχετε τα ίδια πράγματα με χιλιάδες άλλα που υπάρχουν, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές έχουν και άλλες επιλογές. Πρέπει να κάνετε κάτι που σας κάνει μοναδικούς σε σύγκριση με όλους τους άλλους. Δώστε στους ανθρώπους έναν λόγο να προτιμήσουν εσάς έναντι άλλων. Παρουσιάστε ορισμένες επιλογές που περιλαμβάνουν πιο εξατομικευμένη υπηρεσία, νέους τρόπους λειτουργίας, δικό σας πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης ή κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη αξία αν υπάρχει.
12) Αναπτύξτε ένα σύστημα οργάνωσης και ελέγχου
Αν και δεν θέλετε να ενοχλείτε τους άλλους, σε πολλές περιπτώσεις, με καλή οργάνωση , μπορείτε να κάνετε συνεργάτη ή πώληση ή επίσης να τα προωθήσετε μελλοντικά. Οι πωλήσεις ή το να γίνει κάποιος συνεργάτης αφορούν συχνά το timing και το «όχι» δεν σημαίνει πάντα «ποτέ». Εάν κάποιος σας πει όχι, αλλά υπήρχε κάτι στο διάλογο που υποδηλώνει ότι μπορεί να ενδιαφέρονται για το μέλλον, ρωτήστε αν μπορείτε να τον προσθέσετε στη λίστα email ή εάν μπορείτε να καλέσετε στο άμεσο μέλλον για να ξανασυζητήσετε. Πολλοί θα σας δώσουν το email ή τον αριθμό τηλεφώνου τους μόνο και μόνο επειδή θέλουν να είναι καλοί. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε το ημερολόγιο ή το σύστημα επαφών σας για να σας υπενθυμίσουν πότε να επιδιώξετε ξανά μια επαφή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *