Τα μικρά πράγματα κάνουν τα μεγάλα να συμβούν

Posted by

Η επιτυχία στη ζωή δεν είναι  ζήτημα του πόσο έξυπνοι ή ταλαντούχοι ή πόσο τυχεροί είμαστε. Δεν εξαρτάται από την οικογένεια που προερχόμαστε, το που μεγαλώσαμε ή το σχολείο που πήγαμε. Η επιτυχία δεν έχει σχέση με την εμφάνιση ή την «καλή τύχη».

Υπάρχει μόνο μία διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται στο δρόμο προς την επιτυχία, και εκείνων που δεν τον έχουν ακόμα ακολουθήσει.

Η διαφορά αυτή κρύβεται σε μια μικρή λεπτομέρεια που συνοψίζεται σε μερικές λέξεις: τα μικρά πράγματα έχουν μεγάλη σημασία και κάνουν τα μεγάλα να συμβούν.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε οποιαδήποτε ζωή θέλουμε, …
αλλά όχι μονομιάς – μόνο με μικρές, θετικές πράξεις κάθε μέρα. Αυτά τα μικρά βήματα μπορεί να μη φαίνονται τόσο σπουδαία, αλλά η πραγματικότητα της ζωής έχει αποδείξει πόσο σημαντικά είναι.

Με την κατανόηση των συμπεριφορών μας και του μυστικού του χρόνου,
μπορούμε να φτάσουμε στην επιτυχία στη ζωή, όσο δύσκολο και να μας φαίνεται αυτό τώρα.

Για να κατανοήσουμε τη σημασία των μικρών πραγμάτων, ας δούμε ένα παράδειγμα από τη φύση.

Ο υδρόβιος υάκινθος είναι ένα από τα πιο όμορφα και ασυνήθιστα φυτά στη γη. Ένα λεπτό λουλούδι με έξι πέταλα, με χρώμα που ποικίλλει από το μπλε στο ροζ, και επιπλέει στην επιφάνεια λιμνών σε θερμά κλίματα του πλανήτη. Αυτό που κάνει τον υδρόβιο υάκινθο πραγματικά ξεχωριστό είναι ότι αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στον κόσμο. Ένα και μόνο φυτό μπορεί να αναπαράγει ακόμα και 5.000 σπόρους και να βγάλει νέους μίσχους που γίνονται νέα φυτά. Με την πάροδο του χρόνου, ένας υάκινθος διπλασιάζει συνεχώς τον εαυτό του – ένα φυτό γίνεται δύο, τα δύο γίνονται τέσσερα, τα τέσσερα οκτώ, και ούτω καθεξής.

Κάποτε υπήρχε ένας πολύ όμορφος (και πολύ μικρός) υδρόβιος υάκινθος που μεγάλωνε απαρατήρητος στην άκρη μιας λίμνης. Κανείς δεν τον πρόσεξε ούτε τη δεύτερη μέρα που είχε διπλασιαστεί και υπήρχαν πια δύο φυτά. Κανείς δεν παρατήρησε τα φυτά την τρίτη και την τέταρτη μέρα. Ακόμα και που συνέχιζαν να πολλαπλασιάζονται, οι υάκινθοι ήταν τόσο μικροί μπροστά στη μεγάλη λίμνη που θα έπρεπε κανείς να κοιτάξει πολύ προσεκτικά για να τους δει.

Για δύο εβδομάδες οι υάκινθοι συνέχιζαν να πολλαπλασιάζονται, αλλά ακόμα κάλυπταν μόνο ένα μικρό μέρος της επιφάνειας της λίμνης. Την 20ή μέρα, κάποιος που περνούσε από τη λίμνη, παρατήρησε κάτι να επιπλέει κατά μήκος της όχθης, αλλά το εξέλαβε για χαμένη πετσέτα ή σακούλα σκουπιδιών. Την 30ή μέρα, ήταν αδύνατο να αγνοήσει κανείς τους υάκινθους, επειδή ένα χαλί από όμορφα λουλούδια κάλυπτε τώρα όλη την επιφάνεια της λίμνης.

Οι μικρές μας πράξεις μπορεί να μη φαίνονται στην αρχή σημαντικές, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχουν αυξητικό αποτέλεσμα.

Μικρές, καθημερινές πράξεις που συσσωρεύονται στη διάρκεια του χρόνου, μπορούν να αποφέρουν μεγάλα αποτελέσματα στη ζωή μας.

Κάθε μέρα και κάθε ώρα της ζωής μας κάνουμε επιλογές που θα επηρεάσουν το μέλλον μας σαν το χαλί των υακίνθων που κάλυψε τη λίμνη. Μπορεί να μη βλέπουμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας σήμερα, αύριο ή ακόμα και τον επόμενο χρόνο. Όμως, ένα είναι βέβαιο: κάποτε θα τα δούμε.

Το θέμα είναι τι είδους επιλογές κάνουμε σήμερα. Αυτό τελικά Μετράει !!

Μάθε περισσότερα για το αυτοματοποιημένο online σύστημα του Successmindset και χτίσε την δική σου online επιχείρηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *