Σε ενδιαφέρει το Marketing δικτύων;

Posted by

Βεβαιωθείτε ότι Χτυπήσατε την Σωστή Πόρτα! 
(βρήκατε την σωστή εταιρεία)
Σε όλες τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να λειτουργήσουν με το σύστημα MLM, πρωταρχικό ρόλο παίζει το “προϊόν”.
Σίγουρα είναι το πρώτο και πιο σημαντικό σημείο αναφοράς, αφού όλοι όσοι έρχονται σε επαφή την πρώτη φορά με την εταιρεία, ακούν για αυτό ή ακόμα καλύτερα από αυτό αρχίζουν “να ακούν” για οτιδήποτε άλλο.
Το καλύτερο προϊόν όμως που πρέπει να προσφέρει μια αμιγώς MLM εταιρεία, είναι η δική της “Επιχειρηματική Ευκαιρία”. 
Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Σήμερα, αυτό που πραγματικά επιζητούν οι άνθρωποι, πολύ περισσότερο …
από ένα καλό προϊόν, είναι η ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή (the chance to change).
“The mass of men lead lives of quiet desperation”Henry David Thoreau.(Η μάζα των ατόμων οδηγεί τις ζωές σε μια αθόρυβη απογοήτευση)

Αυτό που θέλει να εννοήσει ο Thoreau είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό, ότι δηλαδή κανείς δεν είναι πρόθυμος να απαντήσει ανοιχτά και ειλικρινά ότι “Δεν περνάω καλά”. Όταν καθημερινά ρωτάμε ο ένας τον άλλον “Τι κάνεις;” ή “Πως είσαι;” η συνηθισμένη απάντηση είναι “Είμαι καλά”, “Μια χαρά” ή απλά… “καλά”. Πόσοι από εμάς όμως το εννοούμε; 

Όταν ο καθένας μάς επιστρέφει στο σπίτι του και συνομιλεί με τον σύντροφο του, άραγε αντιδρά με την ίδια κοινότυπη απάντηση; Είναι πράγματι όλα καλά;
Εάν αφήσουμε ελεύθερη την συναισθηματική μας αντίδραση θα απαντήσουμε κατά τον ίδιο τρόπο;
Ο άνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να μοιραστεί αυτές τις πολύ σημαντικές ανησυχίες του. Δεν θέλει να δηλώσει, και καλά κάνει, ότι αυτό που έχει, που ζει, που τον ταλαιπωρεί θέλει άμεσα μια αλλαγή.

Πίσω όμως από αυτό, κάποιοι δειλά -δειλά, κάποιοι άλλοι πιο αποφασιστικά αναζητούν την κατάλληλη ευκαιρία για να βελτιώσουν την κατάσταση που ζουν. Η ανάγκη αυτή, ειδικά σήμερα με τις ανασφαλείς οικονομικές συνθήκες διαβίωσης, είναι εξαιρετικά υποχρεωτική. Βέβαια ο χρόνος (timing ) δεν είναι πάντα ο σωστός, αλλά είναι σίγουρο, ότι αυτός που πραγματικά επιθυμεί την αλλαγή συνεχίζει να ψάχνει.
Όλοι γνωρίζουν, ότι αυτό που πραγματικά εκπροσωπούμε στο MLM πρώτιστα είναι η ελπίδα και η ευκαιρία.
Σκεφτείτε, ότι στην πραγματικότητα προωθούμε δυο προϊόντα:

1. Το κανονικό παραγόμενο εμπορικό προϊόν χρήσης 
2. Την Επιχειρηματική Ευκαιρία.

Είναι υποχρεωτικό, και βασικός κανόνας επιτυχίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να δώσουμε την ίδια ισχυρή έμφαση και στις δυο αυτές προτάσεις.
Σαφώς δεν αρκεί μόνο να παραθέσουμε το μήνυμα για την επαγγελματική ευκαιρία σε μια μπροσούρα. Θα πρέπει να ασχοληθούμε, να κατανοήσουμε και να αισθανθούμε έτοιμοι να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα. Θα πρέπει να εργαστούμε από τη αρχή για την οικοδόμηση ενός “Θέλω”, ενός “Πιστεύω” και μιας κουλτούρας που θα βασίζεται στην αρχή, ότι θέλω να προσπαθήσω, ότι πιστεύω στην ιδέα και είμαι ικανός και έτοιμος να την προωθήσω συστήνοντας την ανεπιφύλακτα σε όλους, γιατί απλά δεν έχω το δικαίωμα να ξεχωρίσω ποιος έχει την ανάγκη ή την επιθυμία να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και ποιος όχι. Αυτό θα είναι και το κλειδί που θα βάλει σε λειτουργία τον κινητήρα της μηχανής και θα οδηγήσει την επιχείρηση μας σε ασφαλή προορισμό.
Μερικές φορές οι συνεργάτες αγαπούν τόσο πολύ τα προϊόντα – και καλά κάνουν- που παρασύρονται τόσο, ώστε δεν επικεντρώνονται στην μετάδοση του μηνύματος της ευκαιρίας όπως θα έπρεπε. Δημιουργούν πωλήσεις μέσα από προσωπικές ή ομαδικές παρουσιάσεις προϊόντων ή πάρτι πωλήσεων, αλλά ξεχνούν να μιλήσουν για την ευκαιρία.
Η πραγματικότητα, λέει ότι όλοι πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός πως το σπονσάρισμα δημιουργεί την επιτυχία στο MLM.
Από την αρχή θα πρέπει να αναπτύξουμε την νοοτροπία ότι το σπονσάρισμα οδηγεί τη δική μας επαγγελματική ευκαιρία. Θα πρέπει να δώσουμε την ίδια έμφαση τόσο στο προϊόν όσο και στην ευκαιρία.
Σπονσάρισμα δεν είναι μόνον η εξεύρεση νέων ατόμων, είναι να ανακαλύψουμε τι πραγματικά θέλουν, και εάν η χρονική στιγμή (timing) είναι η κατάλληλη να τους αναλύσουμε την δική μας επιχειρηματική πρόταση που απορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν αυτό που θέλουν για τη ζωή τους. Η επιτυχία αυτής της προσέγγισης και Επαφής δεν εξαρτάται από το πόσο , χρόνο θα διαρκέσει η παρουσίαση της δικής μας επιχειρηματικής ιδέας ή πόσο καλό προϊόν έχουμε. Από εμάς εξαρτάται πόσο ξεκάθαρα θα παρουσιάσουμε το γεγονός ότι μέσα από το δικό μας σύστημα με τα καταπληκτικά προϊόντα που διαθέτουμε θα μπορέσει κάποιος να πετύχει αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή.
Αναζητήστε να βρείτε πρώτα τι θέλουν οι άνθρωποι, δείξτε τους και καθοδηγήστε τους με ποιο τρόπο μπορούν να ενεργήσουν για να το αποκτήσουν και βοηθήστε τους να δημιουργήσουν τις συνθήκες που μέσα από αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα θα μπορέσουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.
Το βασικό συστατικό της δικής σας επιχειρηματικής ιδέας, είναι η οικοδόμηση ενός νέου ανθρωπίνου δυναμικού που με την σειρά του καλείται να βρει τον δικό του δρόμο και να επιτύχει το δικό του όνειρο.

” Η επιτυχία συνήθως έρχεται σε αυτούς που είναι πολύ απασχολημένοι να την αναζητούν” Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ

Μάθε περισσότερα για το αυτοματοποιημένο online σύστημα του Successmindset και χτίσε την δική σου online επιχείρηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *