Η Σημαντικότητα της ΑΛΛΑΓΗΣ

Posted by

Το πιο σταθερό πράγμα στη ζωή είναι ότι όλα αλλάζουν. Χωρίς την αλλαγή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε, ούτε καν να γεννηθούμε.

Αρκετοί άνθρωποι θέλουν ουσιαστικά αποτελέσματα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν τίποτα. Θέλουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί αλλά ταυτόχρονα να μην κάνουν ουσιώδεις αλλαγές.

Για να πετύχεις τα αποτελέσματα που θέλεις πρέπει να αποδέχεσαι τις αλλαγές και να εστιάζεις σε κάποια σημαντικά πράγματα:

Γνώση           

Η γνώση των πραγματικών σου αναγκών και των αληθινών σου δυνατοτήτων είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να αποκτήσεις όσα επιθυμείς. Χωρίς γνώση δεν μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό.

Δράση

Η γνώση χωρίς δράση όμως είναι ελλιπής. Χρειάζεται κατάλληλη προσπάθεια, καταρτίζοντας ένα αποτελεσματικό πλάνο δράσης, πειθαρχώντας παράλληλα  για να το υλοποιείς.

Επιμονή

Σε πολλές περιπτώσεις θα νιώσεις κούραση και απογοήτευση, επίσης μπορεί να συναντήσεις εμπόδια ή να αποτύχεις κάποιες φορές. Με την επιμονή όμως φτάνεις ως το τέρμα. Είναι σημαντικό να μην εγκαταλείψεις.

Το Αποτέλεσμα

Όλα τα προηγούμενα θα δημιουργήσουν αλλαγές στη ζωή σου τις οποίες πρέπει να αποδεχτείς. Καθώς αντιστέκεσαι στην αλλαγή, αρνείσαι τη δύναμη που μπορεί να σου προσφέρει αυτό που επιθυμείς.

Κάτι που θα πρέπει να αντιληφθείς είναι πως: οι αλλαγές συμβαίνουν αναπόφευκτα στη ζωή. Το σημαντικό είναι να μπορείς να τις κατευθύνεις εσύ προς όφελος σου και όχι να είσαι απλά ακόλουθος των αλλαγών που επιβάλλουν άλλοι για τη ζωή σου.

Αν δεν είσαι στο τιμόνι της ζωής σου, τότε είσαι απλά επιβάτης. Αν δεν κατευθύνεις εσύ τη ζωή σου, θα την κατευθύνουν άλλοι.

Άλλαζε απόψεις, αλλά κράτα τις αρχές σου. Άλλαζε τα φύλλα, αλλά κράτα άθικτες τις ρίζες.                                                       Βίκτωρ Ουγκώ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *