Αδύναμο Ανοσοποιητικό Σύστημα – Συμπτώματα

Posted by

Το εργαλείο του σώματός μας στην καταπολέμηση της μόλυνσης, των ασθενειών και των ξένων εισβολέων είναι το ανοσοποιητικό σύστημα. Διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για την υγεία του οργανισμού.
Είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του κάθε κυττάρου που υπάρχει στο σώμα μας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα συμπτώματα του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν μερικά βασικά όργανα υπεύθυνα για τη διατήρηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το δέρμα, το συκώτι, τα νεφρά και βεβαίως το αίμα.


Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι συνήθως το αποτέλεσμα των συσσωρευμένων ζημιών στο σώμα μας. Είτε η εκδήλωση ηπατικής δυσλειτουργίας, είτε οι ανωμαλίες των λευκών αιμοσφαιρίων του αίματος ή ακόμα και η χρήση ορισμένων φαρμάκων μπορούν να κάνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα να καταστεί αναποτελεσματικό.

Η κακή διατροφή είναι η κύρια αιτία της κακής λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Η χρήση ορισμένων φαρμάκων, ειδικά των στεροειδών μπορούν να αναστείλουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε μεγάλο βαθμό. Τα συμπτώματα ενός αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος χρησιμεύουν ως ένα προειδοποιητικό σημάδι στο σώμα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της λειτουργίας του.

Συμπτώματα αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος
Τα συμπτώματα του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα μας επηρεάζουν την υγεία του γαστρεντερικού, την υγεία του εγκεφάλου, την υγεία του ήπατος και τη γενική υγεία των κυττάρων. Η εξάπλωση της φλεγμονής οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή, πλημμυρίζοντας το σώμα μας με τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα κύτταρά μας. Περαιτέρω αποδυνάμωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού μάς αφήνει ακόμη πιο ευάλωτους σε περαιτέρω βλάβες, μολύνσεις και εκδήλωση ασθενειών.

Τακτικές ή συνεχείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος
Οι επίμονες αναπνευστικές λοιμώξεις είναι από τα πιο κοινά συμπτώματα του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος. Συχνά εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης. Τα άτομα με μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος έχουν προδιάθεση για άσθμα και αλλεργίες, με συμπτώματα που διαρκούν πολύ περισσότερο από το μέσο όρο της γρίπης ή του κρυολογήματος.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, με εξασθενημένο το ανοσοποιητικό, αυτές οι λοιμώξεις του αναπνευστικού μπορούν να γίνουν σοβαρές, προκαλώντας πνευμονία, πράγμα που κάποιες φορές μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Είναι ζωτικής σημασίας η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να αποφεύγονται αυτές οι συνεχείς λοιμώξεις του αναπνευστικού. Η διάγνωση ότι έχετε μια κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το πρώτο βήμα. Έτσι, εάν πάσχετε από συνεχείς αναπνευστικές λοιμώξεις που διαρκούν πολύ περισσότερο από το κανονικό θα πρέπει να δείτε άμεσα το γιατρό σας για τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας.

Ανεξήγητη αύξηση ή απώλεια βάρους
Είναι κάτι που πραγματικά μπορεί εύκολα να εξηγηθεί. Όταν η ικανότητα του σώματος να αυτοπροστατευθεί αναστέλλεται, απαιτεί πολύ περισσότερη ενέργεια για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη μόλυνση και την ασθένεια. Επιπλέον, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την διατήρηση των βακτηρίων υπό έλεγχο στο στομάχι και τα έντερά μας, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει υπερανάπτυξη των επιβλαβών βακτηρίων ή παρασίτων.

Η μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος επιτρέπει αυτοί οι οργανισμοί να ανταγωνίζονται για τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τις τροφές. Όταν αυτοί οι οργανισμοί είναι άφθονοι και το ανοσοποιητικό μας είναι αρκετά αδύναμο, αυτό προκαλεί απώλεια βάρους χωρίς εμείς να έχουμε αλλάξει τη διατροφή μας.

Από την άλλη πλευρά, η αύξηση του σωματικού βάρους εξαιτίας του αδύναμου ανοσοποιητικού οφείλεται στην ανικανότητα της αποτελεσματικής επεξεργασίας της ενέργειας των τροφίμων. Το ήπαρ είναι καταπονημένο σε ένα πρόσωπο με ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό οδηγεί σε δυσκολία παραγωγής χολής που απαιτείται για να σπάσουν τα λίπη που τρώμε με σκοπό τη μετατροπή τους σε ενέργεια. Αυτό σημαίνει πως ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, έλλειψη ενέργειας και αυξημένη τοξικότητα στο σώμα, που οφείλεται σε ηπατική δυσλειτουργία.

Μη υγιής και κακή ποιότητα του δέρματος
Το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το δέρμα, παίζει επίσης έναν τεράστιο ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Δες το σχετικό video ΕΔΩ. Όταν έχετε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό αυτό σας αφήνει πιο ευάλωτους σε λοιμώδεις παράγοντες και οι ξένοι οργανισμοί μπορούν να παραβιάσουν το δέρμα και να προκαλέσουν λοιμώξεις, ερεθισμούς, ξηρότητα, καθώς και τον αποχρωματισμό του.

Τα συμπτώματα του ασθενούς ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να περιλαμβάνουν μια ποικιλία από δερματικά προβλήματα και τρωτά σημεία. Η ψωρίαση είναι μια συχνή πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται όταν ο οργανισμός πλημμυρίζει με τοξίνες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ξηρότητα και σκασμένο δέρμα που αφήνει τις πόρτες ανοιχτές για λοιμογόνους παράγοντες, ώστε να πάρουν θέση και να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα.

Αργή διαδικασία επούλωσης – Προδιάθεση για πληγές
Η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού αναστέλλει σε σημαντικό βαθμό την ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του. Οι πληγές επουλώνονται πολύ πιο αργά και πολύ λιγότερο αποτελεσματικά.

Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν πολλές πληγές που επουλώνονται σε διαφορετικά στάδια σε κάποιον που έχει ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα του δέρματος, καθώς και αντιαισθητικές ουλές. Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο την άμυνα του δέρματος και το αφήνει ευάλωτο σε περαιτέρω προβλήματα.

Το φαινόμενο του ντόμινο
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει ένα εξαιρετικά τεράστιο έργο και απαιτείται να είναι σε εγρήγορση συνεχώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε μολυσματικούς παράγοντες, τοξίνες, χημικά και βακτήρια κάθε μέρα. Αυτά βρίσκονται στα τρόφιμα που τρώμε, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε και σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Το συκώτι μας είναι κυρίως υπεύθυνο για το φιλτράρισμα αυτών των επιβλαβών ουσιών από το σώμα μας. Ωστόσο, με το σύγχρονο τρόπο ζωής και τη διατροφή μας βομβαρδίζουμε το συκώτι μας και το υπερφορτώνουμε με δουλειά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του ήπατος, βλάβη του ήπατος και δυνητικά ηπατική ανεπάρκεια. Επειδή δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλες τις τοξίνες στη ζωή μας, είναι ζωτικής σημασίας να προσπαθούμε να διατηρούμε την υγεία του ήπατος, μέσω της σωστής διατροφής και φυσικών συμπληρωμάτων και την ελαχιστοποίηση της έκθεσής μας σε μεταδοτικές ασθένειες και τοξίνες.

Από τη στιγμή που το ανοσοποιητικό σύστημα θα τεθεί σε κίνδυνο, είμαστε πολύ πιο ευάλωτοι σε περαιτέρω βλάβη. Αν είναι απασχολημένο αντιμετωπίζοντας μια μόλυνση, για παράδειγμα, αφήνει την πόρτα ορθάνοιχτη για περαιτέρω μολύνσεις.

Η προβληματική ηπατική λειτουργία δεν επηρεάζει μόνο το ήπαρ, αλλά μπορεί να προκαλέσει μια μυριάδα προβλημάτων σε ολόκληρο το σώμα μας. Θα μπορούσε να σημαίνει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία του εγκεφάλου, επειδή το σώμα μας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πολλές ελεύθερες ρίζες που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου μας.

Η σημασία ένα ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που υποφέρει από ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιθανό να συνεχίσει να υποφέρει από κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, εκτός αν αντιμετωπίσει το πρόβλημα έγκαιρα και κατάλληλα. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι η νούμερο ένα άμυνα ενάντια στη μόλυνση, τις ασθένειες και τις κυτταρικές βλάβες. Είναι επιτακτική η ανάγκη για την προώθηση της υγείας του ήπατος και της κυτταρικής υγείας μέσω συμπληρωμάτων διατροφής και ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Ενίσχυσε το δικό σου Ανοσοποιητικό Σύστημα χρησιμοποιώντας φυσικούς τρόπους μέσα από Επιλεγμένα και Πιστοποιημένα Προϊόντα.     

Κάνε το τεστ και Βρες αντίστοιχα προϊόντα εδώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *